12 Ocak 2016 Salı

Shadowhunters Dizi 2016





Shadowhunters Tanıtımı


Freeform eski ismiyle ABC Loved ones ekranlarında karşımıza çıkacak ünlü yapımı ilk olarak nobel ödüllü Cassandra Clare’ın 6 Romanlık serileriyle tanımıştık, 2013 yılında ise sinemaya uyarlanıp ilk filmini izleme fırsatımız olmuşken 2016 yılında Tv set uyarlanarak dizi haline getirildi. Kitabından uyarlanan yapımın senaryosu Ed Decter tarafından düzenlendi. Yönetmen koltuğunda ise Scott Pilgrim Dünyaya Karsi (2010), Harold & Kumar Go to White Castle (2004) ve Talk to Yemini (2012) filmleriyle tanınan J. Miles Dale 3 bölümle öne çıkan isimler arasında bulunuyor. Türkçe anlamı Gölge avcıları olan yapım “ölümcül oyuncaklar” olarak da bilinmektedir. Aksiyon, drama ve Fantastik diziler arasında yer alan dizinin çekimlerini Constantin Movie ve Don Carmody Tv prodüksiyon şirketleri üstlenmiştir. Yapımcıların açıklamalarına göre senaryo kitaba bağlı olarak ilerleyecektir. İlk sezonunda thirteen bölüm yer alıyor.




Shadowhunters Konusu


Clary Fray annesiyle beraber Brooklyn’de yaşayan sıradan bir gençtir, bir gün aile kökenin Shadowhunters soyundan geldiğini öğrenir ve soy ağacını araştırdığından melek kanından dünyaya gelmiş insanlar olduklarını keşfeder. Olağanüstü güçlerinin yanında dünya’da kötü amaçla bulunan cinleri görebilmektedir. Dünya’yı bu yaratıklara karşı savunma görevi olduğunu öğrendiğinde ise işler daha karmaşık hale gelecektir. Herhangi bir tecrübesi yokken doğaüstü varlıklarla savaşmak hiç beklemediği bir şeydir. Bu gerçeğin ortaya çıkmasıyla beraber annesi kaçırılır, en yakın arkadaşı Simon ise sıradan bir insandır. Bir anda kendisini karmaşa içerisinde bulan Clary’in ilk amacı annesini kurtarmak olacaktır.




Shadowhunters Dizi Fragmanı





Shadowhunters Dizi Oyuncuları




Shadowhunters Dizi Yorumu


Filmini izleyen birçok kişinin beklentisi yüksek olacaktır. Alanında başarılı bir yapım olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, hayal kırıklığına uğramak istemeyenler Gölge Avcıları dizisi için beklentileri en alt seviyelerde tutmalı. Yeni başlamış olmasına rağmen görsel efektlerde iyi diyebileceğimiz yapımda oyuncu eksiklikleri gözden kaçmıyor. Özellikle başrol oyuncusu Katherine McNamara ( Clary Fray ) çok pasif kalacaktır. Daha dikkat çekici ağır bir kişi bu rolü canlandırabilirdi. İlerleyen dönemlerde performans değerlendirmesini daha kolay yapacağız ancak ilk izlenimler kesinlikle olumsuz olacağı yönünde, dizide sık karşılacağımız bir diğer isim ise Dominic Sherwood ki yine role ayak uydurabilecek bir tecrübesi bulunmuyor. Şans verilmesi gereken bir yapım ve kurgu sevenler için başarılı bir senaryoya sahip.










Ölümcül oyuncaklar film ve kitabından uyarlanmış bir dizidir.











Shadowhunters Dizi 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder